Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 2 ek. tejföl csipet só A cseresznyeraguhoz 1 csomag vaníliás cukor 1 db csillagánizs 1 db fahéj 5 ek barna nádcukor 60 dkg kimagozott cseresznye 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve 1 csomag dzsemfix extra 2:1 Elkészítése: A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek. tejföl
  • csipet só

A cseresznyeraguhoz

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db fahéj
  • 5 ek barna nádcukor
  • 60 dkg kimagozott cseresznye
  • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag dzsemfix extra 2:1


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével. A másik feléből lesznek majd a rácsok.

A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel felteszem főni, a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. (Én ezt is előző nap készítem el, amikor a tésztát.)

A kész raguból a fűszereket eltávolítom. A tésztát villával megböködöm és a sűrű ragut ráöntöm 3/4 részig.

A maradék tésztából rácsozom és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is