Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyeragus pitetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek. tejföl
  • csipet só

A cseresznyeraguhoz

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db fahéj
  • 5 ek barna nádcukor
  • 60 dkg kimagozott cseresznye
  • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag dzsemfix extra 2:1


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével. A másik feléből lesznek majd a rácsok.

A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel felteszem főni, a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. (Én ezt is előző nap készítem el, amikor a tésztát.)

A kész raguból a fűszereket eltávolítom. A tésztát villával megböködöm és a sűrű ragut ráöntöm 3/4 részig.

A maradék tésztából rácsozom és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyeragus-pitetorta/