Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés-csokis kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg cseresznye (magozott )
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 dl tej

Tetejére

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Díszítéshez

  • ostya virágok

Elkészítése

A margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. A sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet fokozatosan beleforgatjuk. Végül óvatosan belekeverjük a kimagozott cseresznyét.

A masszát egy margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd ecset vagy kanál segítségével egyenletesen bevonjuk vele a kuglófot.

A tetejét ízlés szerint ostyavirágokkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-csokis-kuglof/