Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés emeletes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók(35x27 cm-es tepsihez)Tészta

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag háztartási keksz
  • 200 g babapiskóta

Krém

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl cukrászhab
  • 1 csomag zselatin fix

Tetejére

  • 40 dkg cseresznye
  • 1 csomag gyümölcskocsonya

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A masszát 35×27 cm-es, magas peremű tepsibe öntjük, és piskótát sütünk belőle. Ha kihűlt, a tepsiben alufóliából körben magas peremet alakítunk ki, mert a sütemény magasabb lesz, mint a tepsi.

Krém

A joghurtot elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt óvatosan a joghurtos keverékhez forgatjuk.

Összeállítás

A piskótára kenjük a krém harmadát. Erre sorban babapiskótát teszünk, majd újabb krémréteg következik. Ezután háztartási kekszet fektetünk rá, végül a maradék krémet elsimítjuk a tetején. A krémre szorosan rárakjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagolás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsre kanalazzuk, hogy szépen befedje.

Tipp

A süteményt érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy a babapiskóta és a keksz jól megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Ha nincs cseresznyénk, meggyel vagy málnával is elkészíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-emeletes/