Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Cseresznyés lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból rugalmas állagú tésztát gyúrunk, majd fél óráig pihentetjük. Ez idő alatt előkészítjük a cseresznyét – most fagyasztott cseresznyét használtam, amit előzőleg kiolvasztottam, megszórtam egy kis cukorral, majd kifacsartam. A cseresznye levét félretettem egy üvegbe, kiváló frissítő lesz később. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.14.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból rugalmas állagú tésztát gyúrunk, majd fél óráig pihentetjük. Ez idő alatt előkészítjük a cseresznyét – most fagyasztott cseresznyét használtam, amit előzőleg kiolvasztottam, megszórtam egy kis cukorral, majd kifacsartam. A cseresznye levét félretettem egy üvegbe, kiváló frissítő lesz később.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és megszórjuk darált dióval. Erre szórjuk rá a cseresznyét, majd befedjük a másik tésztalappal. Egy tojássárgáját elkeverünk egy teáskanálnyi tejjel és egy csipetnyi cukorral, majd a tésztát ezzel megkenjük.

A süteményt 200 fokon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is