Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl (a tészta összeállításához )

A töltelékhez

  • 1 kg magozott cseresznye (más gyümölccsel is tölthető)
  • cukor
  • 10 dkg darált dió
Cseresznyés lepény

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból rugalmas állagú tésztát gyúrunk, majd fél óráig pihentetjük. Ez idő alatt előkészítjük a cseresznyét – most fagyasztott cseresznyét használtam, amit előzőleg kiolvasztottam, megszórtam egy kis cukorral, majd kifacsartam. A cseresznye levét félretettem egy üvegbe, kiváló frissítő lesz később.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és megszórjuk darált dióval. Erre szórjuk rá a cseresznyét, majd befedjük a másik tésztalappal. Egy tojássárgáját elkeverünk egy teáskanálnyi tejjel és egy csipetnyi cukorral, majd a tésztát ezzel megkenjük.

A süteményt 200 fokon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-lepeny/