Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kimagozott cseresznyét egy tálba tesszük, és ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal. Jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy kicsit levet eresszen. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük, amíg fényes és stabil habot nem kapunk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan, több részletben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A kimagozott cseresznyét egy tálba tesszük, és ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal. Jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy kicsit levet eresszen.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük, amíg fényes és stabil habot nem kapunk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan elkeverjük.

A sütőporral elkevert lisztet óvatosan, több részletben beleforgatjuk a tojásos masszába, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A masszát sütőpapírral kibélelt, 22×38 cm-es tepsibe öntjük. A cseresznyéket enyhén lisztbe forgatjuk, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára, majd egyenletesen a piskóta tetejére szórjuk.

A sütit 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, ami körülbelül 30-35 percet vesz igénybe. Amikor a piskóta megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is