Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 bögre finom tönkölybúzaliszt (a bögre 2,5 dl)
  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (a bögre 2,5 dl)
  • 1 bögre barna nádcukor (a bögre 2,5 dl)
  • 10 dkg vaj (vegán változatban 0,5 bögre kókuszzsír)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
  • 1,5 bögre víz (a bögre 2,5 dl)
  • cseresznye (magozva)

Elkészítése

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a vizet és az olvasztott vajat. A vajat én apróra vágom beteszem egy fémedénybe és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj és már a vízzel el is van keveredve.

Figyeljük a tészta állagát, van amikor elég 1 bögre víz van, hogy sokkal több kell, ez a liszttől függ.

Az így kapott masszába keverjük bele a cseresznyét és az egészet öntsd bele egy kicsi kivajazott, lisztezett tepsibe (20*30 cm-es).

180 fokon süssük addig, amíg jól átsül (kb 25 perc).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-piskota-2/