Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kimagozott cseresznye
  • fahéj
  • cukor

Elkészítése

A kimagozott cseresznyét egy tálba tesszük, és ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal. Jól összekeverjük, majd félretesszük, hogy kicsit levet eresszen.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük, amíg fényes és stabil habot nem kapunk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és alaposan elkeverjük.

A sütőporral elkevert lisztet óvatosan, több részletben beleforgatjuk a tojásos masszába, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A masszát sütőpapírral kibélelt, 22×38 cm-es tepsibe öntjük. A cseresznyéket enyhén lisztbe forgatjuk, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára, majd egyenletesen a piskóta tetejére szórjuk.

A sütit 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, ami körülbelül 30-35 percet vesz igénybe. Amikor a piskóta megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-piskota/