Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott cseresznyebefőtt
  • baracklekvár

Elkészítése

Egy tálba rakom a kristálycukrot, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tojássárgájákat, majd alaposan kikeverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és a lecsöpögtetett cseresznyét is egyenletesen eloszlatom rajta.

A tepsit 175 fokra előmelegített sütőbe teszem, és tűpróbáig sütöm. Miután megsült, hagyom teljesen kihűlni, majd megkenem baracklekvárral. Alufólia segítségével szorosan felcsavarom a tésztát, és 1-2 órát hideg helyen pihentetem.

Tálaláskor porcukorral meghintem, és szeletelem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-piskotatekercs/