Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveles tésztát jó vékonyra nyújtjuk. Az egyik felét megszórjuk a darált mák felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a kristálycukor felét. A magozott cseresznyét egyenletes rétegben elosztjuk a mákos tésztán, és meghintjük fahéjas cukorral és vaníliás cukorral. Ezután a maradék mákot rászórjuk a cseresznyére, és a kristálycukor másik felével is meghintjük. A tészta mindkét szélét […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2013.03.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A leveles tésztát jó vékonyra nyújtjuk. Az egyik felét megszórjuk a darált mák felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a kristálycukor felét. A magozott cseresznyét egyenletes rétegben elosztjuk a mákos tésztán, és meghintjük fahéjas cukorral és vaníliás cukorral. Ezután a maradék mákot rászórjuk a cseresznyére, és a kristálycukor másik felével is meghintjük.

A tészta mindkét szélét és végét kb. 2-3 cm szélesen behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd szorosan feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is