Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g leveles tészta
  • 200 g darált mák
  • 700 g cseresznye (magozott)
  • 1 csomag fahéjas cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g cukor

Elkészítése

A leveles tésztát jó vékonyra nyújtjuk. Az egyik felét megszórjuk a darált mák felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a kristálycukor felét. A magozott cseresznyét egyenletes rétegben elosztjuk a mákos tésztán, és meghintjük fahéjas cukorral és vaníliás cukorral. Ezután a maradék mákot rászórjuk a cseresznyére, és a kristálycukor másik felével is meghintjük.

A tészta mindkét szélét és végét kb. 2-3 cm szélesen behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd szorosan feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-retes/