Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés sütemény kevert tésztából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 5 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítése

A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is (ekkor teljesen felhígul majd a massza).

A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot és addig verjük hogy jó kemény habot kapunk.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza).

Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.

Egy nagyobb tepsit vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal és szórjuk meg liszttel), majd öntsük bele a tésztát és egyenletesen simítsuk el.

Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre (tűpróbáig). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel és így kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-sutemeny-kevert-tesztabol/