Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 üveg magozott cseresznye
  • 10 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál búzadara
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • babapiskóta
  • csokoládéreszelék

Elkészítése

A cseresznyét leszűrjük, a felfogott gyümölcslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy összesen 1 litert kapjunk. Hozzákeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a cseresznyét.

Egy közepes méretű tepsit bevizezünk, és egyenletesen eloszlatjuk benne a cseresznyés masszát. A tetejét babapiskótával fedjük be.

A tejet a pudingporral és a kristálycukorral összefőzzük, majd még melegen a piskóta tetejére öntjük.

Csokoládéreszelékkel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-sutemeny/