Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 15 dkg margarin (puha)
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 3 dl tej
- 40 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A cseresznyét kimagozzuk. A cseresznye kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jól összekeverjük.
Sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe (37 x 23 cm) öntjük.
A tetejére szórjuk a kimagozott cseresznyét, ha nem süllyednek le, egyenként lenyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórunk a tetejére.

