Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Sütemény receptek

Cseresznyés süti tejfölös tésztából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 1 pohár (30 dkg) liszt ¾ csomag sütőpor 3 tojás 1 pohár cukor (20dkg) 1 pohár (3,3 dl) tejföl ½ pohár (1,5 dl) olaj 90 dkg cseresznye Tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin 1 ek liszt A mérőpohár a tejfölös doboz, de megadtam a lemért alapanyagokat is. Elkészítése: A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 pohár (30 dkg) liszt
  • ¾ csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 pohár cukor (20dkg)
  • 1 pohár (3,3 dl) tejföl
  • ½ pohár (1,5 dl) olaj
  • 90 dkg cseresznye

Tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 ek liszt

A mérőpohár a tejfölös doboz, de megadtam a lemért alapanyagokat is.

Elkészítése:

A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.

Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is