Elkészítése
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, lime héjával, lime levével, sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét egy éles késsel kikaparjuk, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez.
Ezután felváltva és apránként keverjük bele a lisztet és a tejet, míg sima, csomómentes masszát kapunk.
A piteformát kivajazzuk, beleöntjük a masszát, majd eloszlatjuk benne a kimagozott cseresznyét.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pitét 10 percig ezen a hőfokon sütjük. Ezután 170 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és további 30–35 percig sütjük, amíg szépen megpirul.
Tipp:
Más gyümölcsökkel is kipróbálható – az eredmény mindig önmagáért beszél.
Megjegyzés:
Ez a mennyiség egy piteformához elegendő. Ha dupla adagot készítünk, használjunk nagyobb tepsit, és a süteményt a végén kockákra vághatjuk.

