Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés tejes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db lime reszelt héja
  • 0,5 db lime leve
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 16 dkg finom
  • kevés vaj (a tepsihez )
  • magozott cseresznye

Elkészítése

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, lime héjával, lime levével, sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a belsejét egy éles késsel kikaparjuk, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez.

Ezután felváltva és apránként keverjük bele a lisztet és a tejet, míg sima, csomómentes masszát kapunk.

A piteformát kivajazzuk, beleöntjük a masszát, majd eloszlatjuk benne a kimagozott cseresznyét.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pitét 10 percig ezen a hőfokon sütjük. Ezután 170 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és további 30–35 percig sütjük, amíg szépen megpirul.

Tipp:

Más gyümölcsökkel is kipróbálható – az eredmény mindig önmagáért beszél.

Megjegyzés:

Ez a mennyiség egy piteformához elegendő. Ha dupla adagot készítünk, használjunk nagyobb tepsit, és a süteményt a végén kockákra vághatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cseresznyes-tejes-pite/