Hozzávalók:
Tésztához
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 citromból nyert citromhéj
- 4 db tojássárgája
Töltelékhez
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 ek cukor
- 3 dl tejföl
- 4 db tojásfehérje
- 40 dkg cseresznye
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral, porcukorral összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belereszeljük a citromhéját. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk.
Erre ráöntjük a tölteléket, végül a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
A töltelék elkészítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kihűtjük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöket. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.