Elkészítése
Kakaós lapok:
A kakaós tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és mindkettőt kb. 27 x 34 cm-es lappá nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és késsel megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert a lapok kiszáradhatnak. Hagyjuk kihűlni.
Piskóta:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját egyesével, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát ugyanolyan méretű tepsiben sütjük, mint a kakaós lapokat, 180 fokon kb. 20 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük).
Krém:
A lisztet, tejet és tojást csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kihabosítjuk. A kihűlt tejes krémet a margarinos krémhez keverjük, amíg sima, egynemű krémet nem kapunk.
Sütemény összeállítása:
Az alsó réteg egy kakaós lap, erre kenjük a krém felét. Ráhelyezzük a piskótát, majd erre kenjük a krém másik felét. A tetejére a második kakaós lap kerül.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vagy csokoládéval bevonjuk. A süteményt egy nappal előbb állítsuk össze, hogy a lapok megpuhuljanak, és szépen szeletelhetővé váljanak.
Jó étvágyat kívánunk!


