Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Piskóták

Cseszkó vagy vendégváró szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kakaós lapok: A kakaós tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és mindkettőt kb. 27 x 34 cm-es lappá nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és késsel megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.03.06.

Kakaós lapokhoz

Piskótához

Krémhez

Elkészítése

Kakaós lapok:

A kakaós tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és mindkettőt kb. 27 x 34 cm-es lappá nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és késsel megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert a lapok kiszáradhatnak. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját egyesével, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát ugyanolyan méretű tepsiben sütjük, mint a kakaós lapokat, 180 fokon kb. 20 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük).

Krém:

A lisztet, tejet és tojást csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kihabosítjuk. A kihűlt tejes krémet a margarinos krémhez keverjük, amíg sima, egynemű krémet nem kapunk.

Sütemény összeállítása:

Az alsó réteg egy kakaós lap, erre kenjük a krém felét. Ráhelyezzük a piskótát, majd erre kenjük a krém másik felét. A tetejére a második kakaós lap kerül.

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vagy csokoládéval bevonjuk. A süteményt egy nappal előbb állítsuk össze, hogy a lapok megpuhuljanak, és szépen szeletelhetővé váljanak.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is