Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, végül az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, a maradékot kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük baracklekvárral. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.08.09.

Hozzávalók

A piskótához

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, végül az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, a maradékot kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük baracklekvárral.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

A piskótamasszát a lekvárral megkent linzertésztára simítjuk. A félretett tésztából 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és rácsszerűen a piskóta tetejére fektetjük.

Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kihűlt, a tetejére az olajjal vízgőz felett megolvasztott csokoládét ráfolyatjuk, majd dekorcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is