Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos barackos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 evőkanál lekvár

A piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál olaj
  • 8 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, végül az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, a maradékot kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük baracklekvárral.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

A piskótamasszát a lekvárral megkent linzertésztára simítjuk. A félretett tésztából 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és rácsszerűen a piskóta tetejére fektetjük.

Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kihűlt, a tetejére az olajjal vízgőz felett megolvasztott csokoládét ráfolyatjuk, majd dekorcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-barackos/