A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, végül az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztából egy maréknyit félreteszünk, a maradékot kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük baracklekvárral.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.
A piskótamasszát a lekvárral megkent linzertésztára simítjuk. A félretett tésztából 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és rácsszerűen a piskóta tetejére fektetjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kihűlt, a tetejére az olajjal vízgőz felett megolvasztott csokoládét ráfolyatjuk, majd dekorcukorral megszórjuk.