Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos-kakaós, barackos kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fehér tészta

  • 4 tojásfehérje
  • 16 dkg cukor
  • 75 ml étolaj
  • 80 ml tej
  • 12 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • csipet só

Sárga tészta

  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 75 ml étolaj
  • 80 ml tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor

Továbbá

  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 6 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A barackot alaposan lecsöpögtetjük, majd 4 cikkre vágjuk.

Egy 2,5 l-es kuglófformát alaposan kivajazunk. Ezután a barackgerezdeket elhelyezzük a kuglóf mélyedéseibe.

A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve három részletben hozzászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A massza felét a barackra öntjük, rászórunk 2 ek kakaóport és 25 percig sütjük.

A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, végül hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe 15 percre.

Ezután a maradék fehér masszát a sütőből kivett tésztára simítjuk, megszórjuk 2 ek kakaóporral és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.

Ha a kuglóf megsült, a formában kihűtjük, majd tányérra borítva, porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-kakaos-barackos-kuglof/