Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csíkos karamellás rolád mutatós és finom desszert, amelynek különlegességét a kétféle piskóta adja: a kakaós és a vaníliás csíkok látványosan váltják egymást. A lágy karamellkrém és a mascarpone pedig selymesen krémessé teszi a süteményt. Ünnepi alkalmakra, vendégvárásra vagy különleges hétvégi desszertnek is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet sütőporral elkeverjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe kakaót keverünk, mindkét részhez hozzáadjuk a reszelt narancshéjat.

A tojásos masszát és a felvert habot szintén elfelezzük: az egyikhez a kakaós lisztet keverjük, a másikhoz a sima lisztet. Így két különböző színű tésztát kapunk. Habzsákba töltjük először a világos masszát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk belőle, közöttük helyet hagyva a barna tésztának. Ezután a kakaós masszával kitöltjük a kihagyott részeket.

A piskótát 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük (hőlégkeverésnél 180 °C is elég). A megsült tésztáról melegen lehúzzuk a sütőpapírt, majd még langyosan a papír segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése

A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejet, és addig keverjük, míg teljesen felolvad. A keményítőt kevés hideg tejben feloldjuk, a karamellhez adjuk, és sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd mascarponét keverünk hozzá, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.

Összeállítás

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a karamellás krémmel, majd szorosan feltekerjük. A tetejére is kenhetünk a krémből, és ízlés szerint díszíthetjük csokidísszel vagy csokiforgáccsal. Fogyasztás előtt jól lehűtjük.

Tipp

A krémet feldobhatjuk kevés sóval is, így enyhén sós-karamellás ízvilágot kapunk. Ha még különlegesebb desszertet szeretnénk, a tésztába keverhetünk apróra vágott pirított diót vagy mogyorót.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is