Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a kuglóf könnyed és puha, a kétféle tészta kontrasztja pedig izgalmassá teszi. Kávé vagy tea mellé, vendégvárónak vagy hétvégi süteménynek is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.

Egy másik tálban a tojássárgákat a vajjal és a porcukorral simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot.

Összeállítás:

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét a vajjal kikent kuglófformába öntjük (szilikon formánál nem szükséges kikenni). A másik részhez hozzákeverjük a kakaóport, majd a világos tésztára öntjük, így alakul ki a csíkos minta.

Sütés és tálalás:

A kuglófot előmelegített sütőben, 150 °C-on, hőlégkeveréssel készre sütjük. A sütési idő körülbelül 50 perc, amit tűpróbával ellenőrizhetünk.

A megsült süteményt rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A kakaós réteghez adhatunk egy kevés reszelt narancshéjat vagy vaníliát, így még különlegesebb ízt kap a kuglóf. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk csokoládémázzal, ha ünnepibb változatot szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is