Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Piskóták

Csíkos mézes szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátulján vékony lapokat sütünk belőle, 180 fokon 5-7 perc alatt. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni. Közben a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.11.22.

Mézes laphoz

Piskótához

Krém

Csokimáz

Elkészítése

A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátulján vékony lapokat sütünk belőle, 180 fokon 5-7 perc alatt. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni.

Közben a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva adjuk hozzá a sárgájás keveréket és a lisztet, széles mozdulatokkal óvatosan eldolgozzuk. A piskótát abban a tepsiben sütjük meg, amelyen a mézes lapokat sütöttük, és tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, a hosszabbik oldala mentén 5 egyenlő csíkra vágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd kis lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd alaposan eldolgozzuk.

Az egyik mézes lapot megkenjük a csokis krémmel, majd a piskótacsíkokat ráhelyezzük úgy, hogy minden csík között legyen egy ujjnyi hely. A maradék krémet a piskótacsíkok közé kenjük. A másik mézes lapot megkenjük lekvárral, és a piskóta tetejére tesszük, lekváros oldalával lefelé.

Máz elkészítése:

A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, és a süteményt bevonjuk vele. Hagyjuk megszilárdulni, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Másnap szeletelhetjük és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is