A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Közepes méretű tepsi hátulján vékony lapokat sütünk belőle, 180 fokon 5-7 perc alatt. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni.
Közben a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva adjuk hozzá a sárgájás keveréket és a lisztet, széles mozdulatokkal óvatosan eldolgozzuk. A piskótát abban a tepsiben sütjük meg, amelyen a mézes lapokat sütöttük, és tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, a hosszabbik oldala mentén 5 egyenlő csíkra vágjuk.
Krém elkészítése:
A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd kis lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Amikor kihűlt, a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd alaposan eldolgozzuk.
Az egyik mézes lapot megkenjük a csokis krémmel, majd a piskótacsíkokat ráhelyezzük úgy, hogy minden csík között legyen egy ujjnyi hely. A maradék krémet a piskótacsíkok közé kenjük. A másik mézes lapot megkenjük lekvárral, és a piskóta tetejére tesszük, lekváros oldalával lefelé.
Máz elkészítése:
A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, és a süteményt bevonjuk vele. Hagyjuk megszilárdulni, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap szeletelhetjük és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!