Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos ricotta szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • 12,5 dkg mascarpone
  • csipet só

Töltelék:

  • 75 dkg ricotta
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 25 dkg lekvár, nálam eper


Elkészítése:

A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk.

A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20*30-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.

A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük.

A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és kb 5 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-ricotta-szelet/