Elkészítése
Tészta
A mézes lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Egy-egy 22×38 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a tepsi hátulján, 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.
Piskótatekercs
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a vizet. Óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot. A masszát két részre osztjuk, és külön-külön 22×38 cm-es tepsiben megsütjük.
Még melegen megkenjük lekvárral, feltekerjük, és ha kihűlt, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Krém
A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, végül összedolgozzuk a pudinggal.
Összeállítás
A tepsibe helyezzük az egyik mézes lapot, és megkenjük a krém felével. Erre szorosan, vízszintes sorokban rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Az aljukat érdemes egymással szembefordítva illeszteni, kissé lenyomva. A kimaradt résekbe piskótadarabokat teszünk. Erre kenjük a maradék krémet, majd befedjük a másik mézes lappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk, és a süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük, így adódnak a jellegzetes csíkok.
Tipp
A krémbe kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb ízt kapjunk. A lekvár ízét bátran variálhatjuk: meggyes, sárgabarackos vagy ribizlis változattal is nagyon finom lesz a sütemény.
