Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Lapok sütése: A három különböző tésztalapot (mákos, kakaós, diós) egyenként sütjük meg. Minden lap hozzávalóit külön-külön egy tálban összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsiben elegyengetjük. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket, de közben figyeljük, hogy ne égjenek meg. A megsült lapokat lisztezett deszkára borítjuk. A tepsit minden újabb sütés előtt elmossuk, újrazsírozzuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.02.23.

1. lap

2. lap

3. lap

Krém

Elkészítése

Lapok sütése:

A három különböző tésztalapot (mákos, kakaós, diós) egyenként sütjük meg. Minden lap hozzávalóit külön-külön egy tálban összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsiben elegyengetjük. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket, de közben figyeljük, hogy ne égjenek meg. A megsült lapokat lisztezett deszkára borítjuk. A tepsit minden újabb sütés előtt elmossuk, újrazsírozzuk és lisztezzük. Miután az összes lap kihűlt, elkezdjük a sütemény összeállítását.

Krém elkészítése:

A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd teljesen kihűtjük, néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt tejbegrízt kis adagokban, robotgéppel dolgozzuk hozzá a margarinos keverékhez, amíg sima, egynemű krémet nem kapunk.

Összeállítás:

A krémet kettéosztjuk, és egy keveset félreteszünk a sütemény tetejére. Az első réteg a mákos tészta, erre kenjük a krém felét. Erre kerül a kakaós tészta, amit a krém másik felével borítunk be. Végül a diós tészta kerül a tetejére. Minden rétegnél kicsit rányomkodjuk a tésztát, hogy stabil legyen.

A félretett krémmel bevonjuk a sütemény tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük. Hagyjuk néhány órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is