Elkészítése
Lapok sütése:
A három különböző tésztalapot (mákos, kakaós, diós) egyenként sütjük meg. Minden lap hozzávalóit külön-külön egy tálban összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsiben elegyengetjük. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket, de közben figyeljük, hogy ne égjenek meg. A megsült lapokat lisztezett deszkára borítjuk. A tepsit minden újabb sütés előtt elmossuk, újrazsírozzuk és lisztezzük. Miután az összes lap kihűlt, elkezdjük a sütemény összeállítását.
Krém elkészítése:
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd teljesen kihűtjük, néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt tejbegrízt kis adagokban, robotgéppel dolgozzuk hozzá a margarinos keverékhez, amíg sima, egynemű krémet nem kapunk.
Összeállítás:
A krémet kettéosztjuk, és egy keveset félreteszünk a sütemény tetejére. Az első réteg a mákos tészta, erre kenjük a krém felét. Erre kerül a kakaós tészta, amit a krém másik felével borítunk be. Végül a diós tészta kerül a tetejére. Minden rétegnél kicsit rányomkodjuk a tésztát, hogy stabil legyen.
A félretett krémmel bevonjuk a sütemény tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük. Hagyjuk néhány órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
