Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

1. lap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál darált mák

2. lap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál tej

3. lap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál darált dió

Krém

  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Lapok sütése:

A három különböző tésztalapot (mákos, kakaós, diós) egyenként sütjük meg. Minden lap hozzávalóit külön-külön egy tálban összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsiben elegyengetjük. Az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket, de közben figyeljük, hogy ne égjenek meg. A megsült lapokat lisztezett deszkára borítjuk. A tepsit minden újabb sütés előtt elmossuk, újrazsírozzuk és lisztezzük. Miután az összes lap kihűlt, elkezdjük a sütemény összeállítását.

Krém elkészítése:

A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd teljesen kihűtjük, néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt tejbegrízt kis adagokban, robotgéppel dolgozzuk hozzá a margarinos keverékhez, amíg sima, egynemű krémet nem kapunk.

Összeállítás:

A krémet kettéosztjuk, és egy keveset félreteszünk a sütemény tetejére. Az első réteg a mákos tészta, erre kenjük a krém felét. Erre kerül a kakaós tészta, amit a krém másik felével borítunk be. Végül a diós tészta kerül a tetejére. Minden rétegnél kicsit rányomkodjuk a tésztát, hogy stabil legyen.

A félretett krémmel bevonjuk a sütemény tetejét, majd reszelt csokoládéval díszítjük. Hagyjuk néhány órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-suti-4/