Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Csíkos szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése Először a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónát és a sóval elkevert lisztet is belekeverjük. Ezt követően a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első adaghoz kakaóport, a másodikhoz darált diót, a harmadikhoz mákot adunk, így mindegyik lap különböző ízesítésű lesz. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

1. lap

2. lap

3. lap

Hozzávalók a krémhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónát és a sóval elkevert lisztet is belekeverjük. Ezt követően a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első adaghoz kakaóport, a másodikhoz darált diót, a harmadikhoz mákot adunk, így mindegyik lap különböző ízesítésű lesz.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát egyenletesen elsimítjuk benne. Közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük a lapot. Fontos, hogy a sütőpapírt csak akkor húzzuk le a tésztáról, amikor már kihűlt.

A krém elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral. Közben a két vaníliás pudingot megfőzzük fél liter tejjel, és amikor kihűlt, hozzáadjuk egy citrom levét és reszelt héját. A citromos pudingot összekeverjük a cukros margarinnal, hogy lágy, citromos krémet kapjunk.

A sütemény összeállítása

A kihűlt lapokat egymásra helyezzük, mindegyiket megkenjük a citromos krémmel. A tetejére is vékony réteg krémet kenünk, majd reszelt étcsokoládéval vagy díszítő cukorkákkal megszórjuk. A süteményt szeletelés előtt hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is