Elkészítése
A tészta elkészítése
Először a cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónát és a sóval elkevert lisztet is belekeverjük. Ezt követően a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első adaghoz kakaóport, a másodikhoz darált diót, a harmadikhoz mákot adunk, így mindegyik lap különböző ízesítésű lesz.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát egyenletesen elsimítjuk benne. Közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük a lapot. Fontos, hogy a sütőpapírt csak akkor húzzuk le a tésztáról, amikor már kihűlt.
A krém elkészítése
A margarint habosra keverjük a porcukorral. Közben a két vaníliás pudingot megfőzzük fél liter tejjel, és amikor kihűlt, hozzáadjuk egy citrom levét és reszelt héját. A citromos pudingot összekeverjük a cukros margarinnal, hogy lágy, citromos krémet kapjunk.
A sütemény összeállítása
A kihűlt lapokat egymásra helyezzük, mindegyiket megkenjük a citromos krémmel. A tetejére is vékony réteg krémet kenünk, majd reszelt étcsokoládéval vagy díszítő cukorkákkal megszórjuk. A süteményt szeletelés előtt hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

