Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Diós tésztához

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál darált dió
  • csipet só
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl (amennyiben szükséges)

Mákos tésztához

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál darált mák
  • csipet só
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl (amennyiben szükséges)

Kakaós tésztához

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál porcukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl (amennyiben szükséges)

Krémhez

  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A krémet készítjük el először. A tejben felfőzzük a darát egy csipet só kíséretében, majd celofánnal lefedve hagyjuk kihűlni.

A margarint is kitesszük a pultra, hogy egy hőmérsékletű legyen a tejbegrízzel.

A tészták hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Mindegyik tésztáét külön-külön. Amennyiben túl keménynek érezzük a tésztát tejfölt adjunk hozzá, de ne ragadjon semmiképpen! Zacskóba téve tegyünk kb fél órára hűtőbe.

Lisztezett felületen kb 25*35 cm-es nagyságú lapokká nyújtjuk és sütőpapírral fedett lemezen 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük külön-külön a lapokat.

Ez idő alatt kihűl a krém is kellőképpen. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kikevert grízzel alaposan összeforgatjuk.

A tésztalapokat tetszőleges sorrendben megtöltjük a krémmel, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-szelet-5/