Piskóta elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata az eredeti háromszorosára nem nő, ami körülbelül 10-12 percet vesz igénybe. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet is. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral béleljük, a masszát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.
Töltelék elkészítése:
A középső réteghez való alapanyagokat egy tálban krémesre keverjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket is belekeverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Töltés előtt a krémet ismét kihabosítjuk.
Összeállítás:
Az alsó piskóta lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd rátesszük a kekszes-kakaós tölteléket. A másik piskóta lap alsó felét lekvárral megkenjük és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet egyenletesen rásimítjuk.
1 órán át hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A szeleteket csokoládéforgáccsal díszítjük.