Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos szelet kókuszos krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor

A középső réteghez

  • 10 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej (kb)
  • 5 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma

A kókuszos krémhez

  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék

A lapok kenéséhez

  • 4 evőkanál baracklekvár

A díszítéshez

  • csokoládé forgács

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A liszteket összekeverjük a sütőporral.

Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg a térfogata az eredeti háromszorosára nem nő, ami körülbelül 10-12 percet vesz igénybe. Ezután apránként hozzáadjuk a vizet is. Egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral béleljük, a masszát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.

Töltelék elkészítése:

A középső réteghez való alapanyagokat egy tálban krémesre keverjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket is belekeverjük, aztán hagyjuk kihűlni. Töltés előtt a krémet ismét kihabosítjuk.

Összeállítás:

Az alsó piskóta lapot egy tálcára helyezzük, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd rátesszük a kekszes-kakaós tölteléket. A másik piskóta lap alsó felét lekvárral megkenjük és a kakaós krémre fordítjuk. A kókuszos krémet egyenletesen rásimítjuk.

1 órán át hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

A szeleteket csokoládéforgáccsal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-szelet-kokuszos-kremmel/