Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3x1 kis pohár tejföl
  • 3x1 db tojás
  • 3x1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3x5 evőkanál finomliszt
  • 3x5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál darált mák
  • 5 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor

Krém

  • 1 liter tej
  • 8-10 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj (szobahőmérsékletű )
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése

A három különböző tészta (mákos, diós, kakaós) alapanyagait három külön tálban összekeverjük. Minden tésztához egy adag tejfölt, tojást, szódabikarbónát, lisztet és cukrot keverünk, majd az adott réteghez tartozó mákot, diót vagy kakaóport is hozzáadjuk.

A masszákat sütőpapírral bélelt tepsiben (20×35 cm) egymás után, előmelegített 180-200 fokos sütőben, egyenként 10-12 perc alatt megsütjük. A lapokat teljesen kihűtjük.

Közben a tejben a búzadarát folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg a darakrém hűl, a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A teljesen kihűlt búzadarás krémet összedolgozzuk a vajas krémmel.

A három lapot tetszőleges sorrendben egymásra rétegezzük, mindegyiket egyenletesen megkenjük a krémmel. A torta tetejére csokoládémáz, reszelt csokoládé vagy mandula kerülhet díszítésként.

Hűtőben pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csikos-torta/