Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. A tésztát fóliába csomagolva 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Közben három nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon körülbelül 2 mm vastagra nyújtjuk, majd három különböző méretű, de azonos mintájú csillagformával kiszúrjuk. A kiszúrt tésztát a tepsibe helyezzük, és 20 percre hideg helyre tesszük. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, lehűtjük, majd újraformázzuk.
A tésztát középső bordamagasságon körülbelül 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A lekvárt, ha szükséges, egy szitán áttörjük, majd egy mélyhűtőtasakba töltjük. A tasak egyik csücskét levágjuk, így a lekvár könnyen adagolható. A legnagyobb csillag közepére nyomunk egy pötty lekvárt, majd ráhelyezzük a közepes csillagot. Ismét lekvár következik, végül a legkisebb csillag és egy újabb pötty lekvár. A csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk, hogy szép, réteges mintát kapjunk.
Miután a lekvár megszikkadt, a csillagok tetejét porcukorral hintjük meg. A kész süteményeket sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig frissen tárolhatjuk.