Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkefalatok szezámmagos bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 liter olaj (a sütéshez)

A páchoz

  • 0,5 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál bors
  • 0,5 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

A bundához

  • 12 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 dl víz

A sziruphoz

  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál 10 %-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítése

Kockázzuk fel a csirkemellet, majd pácoljuk be. A pác hozzávalóit adjuk hozzá a húshoz, majd alaposan forgassuk össze ás hagyjuk legalább 1 órán át állni.

A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük ki. A pácból kivett húsokat a bunda masszájában megforgatva, forró olajban kisütjük.

Állítsuk össze a szirupot, majd a kész húsfalatokat hempergessük meg benne és forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csirkefalatok-szezammagos-bundaban/