A töltelék készítése:
A vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémhez forgatjuk.
A tészta készítése:
A margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.
Sütés:
Az elősütött tésztára ráöntjük a krémet. A meggylét összekeverjük az étkezési keményítővel, és a krém tetejére csepegtetjük. Fogpiszkálóval mintákat húzunk a tetejére, hogy szép mintázatot kapjunk.
Visszatesszük a sütőbe, és további 30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.