Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl (20 %-os)
  • 5 db tojásfehérje

A díszítéshez

  • 1 dl meggylé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

A töltelék készítése:

A vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémhez forgatjuk.

A tészta készítése:

A margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű tésztává gyúrjuk.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.

Sütés:

Az elősütött tésztára ráöntjük a krémet. A meggylét összekeverjük az étkezési keményítővel, és a krém tetejére csepegtetjük. Fogpiszkálóval mintákat húzunk a tetejére, hogy szép mintázatot kapjunk.

Visszatesszük a sütőbe, és további 30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csoben-sult-kremes/