Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 2 dl joghurt
- 2 dl kristálycukor
- 2 dl porcukor
- 4 dl rétesliszt
- 4 dl darált dió
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A tetejére:
- meggy, vagy cukrozott narancshéj
Elkészítése:
A tejfölt a joghurttal, a kétféle cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, végül a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Az alapanyagokat jól összekeverjük, és kikent tepsibe (30 x 20) öntjük.
A tetejét megszórjuk kimagozott meggyel, vagy cukrozott narancshéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után porcukrot vagy csokimázat teszünk a tetejére.