Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 175 g tejföl 4 tojás sárgája 1 ek porcukor 2 ek ecet pici só Tészta kenéséhez: 10 dkg olvasztott margarin Töltelékhez: 4 tojásfehérje 12 dkg darált dió 12 dkg darált mák 25 dkg porcukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.01.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 175 g tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek ecet
  • pici só

Tészta kenéséhez:

  • 10 dkg olvasztott margarin

Töltelékhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben.

Másnap enyhén lisztezett munkalapon, mindegyik rudat 10 darabba szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük ,megfelezzük, felébe diót, másik részébe mákot keverünk.

A tészta alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szorosan, mert akkor kirepedhet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon világosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is