Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 175 g tejföl
- 4 tojás sárgája
- 1 ek porcukor
- 2 ek ecet
- pici só
Tészta kenéséhez:
- 10 dkg olvasztott margarin
Töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg darált mák
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon, mindegyik rudat 10 darabba szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük ,megfelezzük, felébe diót, másik részébe mákot keverünk.
A tészta alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szorosan, mert akkor kirepedhet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon világosra sütjük.