Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csoda finom mákos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg darált mák
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 tojás
  • 1 db reszelt alma

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 15 dkg margarin

Tetejére

  • 4 dl habtejszín
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A mákot keverjük össze a liszttel, sóval és sütőporral.

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. A fehérjéket a sóval verjük kemény habbá.

Óvatosan forgassuk bele a habba a sárgákból kevert masszát és a mákos-lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a reszelt almát és finoman keverjük össze az egészet.

Béleljünk ki egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és lisztezzük ki, majd simítsuk bele a mákos masszát és toljuk be az előmelegített sütőbe.

Süssük körülbelül 35-40 percig. Végezzünk tűpróbát!

Vegyük ki a tepsit a sütőből, hagyjuk a lapot langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. Ha teljesen kihűlt vízszintesen vágjuk ketté.

A krémhez keverjük el csomómentesen a tejben a pudingport és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a citrom héját és a puha margarint, majd verjük fel elektromos habverővel.

Kenjük a krémet az alsó lapra, majd fedjük be a másik lappal.

Verjük fel kemény habbá a jól behűtött tejszínt, majd kenjük a süti tetejére.

Szórjunk a tetejére kakaóport. Tegyük hűvös helyre néhány órára, majd szeletelve tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csoda-finom-makos-kremes/