Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Csodacsillag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és csillagformákat szúrunk ki belőle. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük. A marcipánmasszát ízesítjük reszelt narancshéjjal és kevés narancslével, majd alaposan összegyúrjuk. Porcukorral meghintett […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2012.12.25.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és csillagformákat szúrunk ki belőle. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük.

A marcipánmasszát ízesítjük reszelt narancshéjjal és kevés narancslével, majd alaposan összegyúrjuk. Porcukorral meghintett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a csillagkiszúróval feleannyi marcipáncsillagot készítünk, mint amennyi tésztacsillagunk van.

Összeállítjuk a süteményeket: egy tésztacsillagra kevés lekvárt kenünk, ráhelyezünk egy marcipáncsillagot, majd ismét lekvárt, és végül egy újabb tésztacsillagot teszünk rá.

A tojásfehérjét összekeverjük a citromlével és a porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd ezzel bevonjuk a csillagok tetejét. Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórunk rá, és hagyjuk szikkadni.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is