Elkészítése
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és csillagformákat szúrunk ki belőle. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük.
A marcipánmasszát ízesítjük reszelt narancshéjjal és kevés narancslével, majd alaposan összegyúrjuk. Porcukorral meghintett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és a csillagkiszúróval feleannyi marcipáncsillagot készítünk, mint amennyi tésztacsillagunk van.
Összeállítjuk a süteményeket: egy tésztacsillagra kevés lekvárt kenünk, ráhelyezünk egy marcipáncsillagot, majd ismét lekvárt, és végül egy újabb tésztacsillagot teszünk rá.
A tojásfehérjét összekeverjük a citromlével és a porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd ezzel bevonjuk a csillagok tetejét. Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórunk rá, és hagyjuk szikkadni.
Jó étvágyat kívánunk!
