Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csoki kehelyben tejszínes barack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 tábla tortabevonó
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 doboz barack konzerv
  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítése

Először érdemes elkészíteni a csoki kelyheket. Ez egy kicsit babrás, de megéri, mert nagyon mutatós. A tortabevonót felolvasztjuk gőz felett, és a kissé felfújt lufikat félig belemártogatjuk a csokiba, többször rétegezve, hogy a réteg elég vastag legyen, különben könnyen összeroppanhat. Érdemes hűtőbe tenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A tejszínt felverjük, és belekeverjük a fixálót. A babapiskótát összetörjük, vagy a házilag sütött piskótát apró darabokra felszeleteljük, és belekeverjük a tejszínhabba. A barackból pogácsaszaggatóval kis köröket vágunk ki, ez lesz a tetejére díszítés. A maradék barackokat ízlés szerint daraboljuk, és belekeverjük a tejszínes töltelékbe, alaposan összeforgatva az egészet.

A csoki kelyheket elővesszük, óvatosan leengedjük a lufikat, és kiemeljük a kelyhekből. Megtöltjük a töltelékkel, és a barackkarikákat ráhelyezzük a tetejére.

Megjegyzés: Aki nem akar babrálni a kehely elkészítésével, használhat félbevágott csokitojást is. Nagyon mutatós desszert lesz így is.

Jó munkát hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csoki-kehelyben-tejszines-barack/