Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, hogy egy hosszú hengert kapjunk. A hengert koszorú formára igazítjuk, és a végeit alaposan összedolgozzuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. A koszorút éles késsel kb. 2-3 cm-enként bevágjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.04.28.

A tésztához

A töltelékhez

A koszorú lekenéséhez

A tetejére

Elkészítése

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, hogy egy hosszú hengert kapjunk.

A hengert koszorú formára igazítjuk, és a végeit alaposan összedolgozzuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. A koszorút éles késsel kb. 2-3 cm-enként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak félig. Az így keletkezett szeleteket kissé kifordítjuk, hogy a töltelék láthatóvá váljon. A koszorút letakarva 15-20 percig pihentetjük.

Ezután lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a cukros dióval.

Sütés:

Az előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Amikor a koszorú megsült és még forró, meglocsoljuk a vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel. Ez segít, hogy a tészta még puhább és szaftosabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is