Elkészítése
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, hogy egy hosszú hengert kapjunk.
A hengert koszorú formára igazítjuk, és a végeit alaposan összedolgozzuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. A koszorút éles késsel kb. 2-3 cm-enként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak félig. Az így keletkezett szeleteket kissé kifordítjuk, hogy a töltelék láthatóvá váljon. A koszorút letakarva 15-20 percig pihentetjük.
Ezután lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a cukros dióval.
Sütés:
Az előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
Amikor a koszorú megsült és még forró, meglocsoljuk a vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel. Ez segít, hogy a tészta még puhább és szaftosabb legyen.
