Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csoki krémes, mogyorós, diós koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipeg só
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 40 dkg nutella
  • 15 dkg durvára vágott dió

A koszorú lekenéséhez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztát szorosan feltekerjük, hogy egy hosszú hengert kapjunk.

A hengert koszorú formára igazítjuk, és a végeit alaposan összedolgozzuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. A koszorút éles késsel kb. 2-3 cm-enként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak félig. Az így keletkezett szeleteket kissé kifordítjuk, hogy a töltelék láthatóvá váljon. A koszorút letakarva 15-20 percig pihentetjük.

Ezután lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a cukros dióval.

Sütés:

Az előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Amikor a koszorú megsült és még forró, meglocsoljuk a vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel. Ez segít, hogy a tészta még puhább és szaftosabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csoki-kremes-mogyoros-dios-koszoru/