Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokikrémes kosárkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 40 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg margarin

Díszítés

  • színes gabonagolyók

Elkészítése

A kosárka formákat vékonyan kifújjuk margarin vagy olaj sprayvel és tepsire sorakoztatjuk.

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot és a tojások sárgáit.

Egynemű tésztává gyúrjuk, de figyeljünk arra, hogy amint összeáll hagyjuk abba a gyúrást, különben szakadni/morzsálódni fog a tészta, ha túlgyúrjuk.

Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg a margarin picit visszahűl és megkeményedik a tészta.

Ezután enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vatgara nyújtjuk és a kosárka formáktól valamivel nagyobb kör alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk.

Ezeket a köröket egyesével beleigazgatjuk a formákba úgy, hogy az oldalára is enyhén benyomkodjuk, érjen a tészta a forma tetejéig vagy picit akár lehet magasabb is.

180 fokon készre sütjük kb 10-12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formákból.

A krémhez a cukrot, tojásokat és a kakaóport egy edényben sűrűre főzzük, majd kihűtjük úgy, hogy celofánnal lefedjük.

A margarint kihabosítjuk (akár pici rumaromával együtt), átkeverjük a csokikrémet, majd a margarinnal összevegyítjük.

A kihűlt linzer kosarakba töltjük a krémet. Tetejüket színes cukorral vagy bármilyen kedvünkre való dologgal (reszelt csoki, mogyorókrokant, stb) szórjuk és kész is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokikremes-kosarkak/