Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokikrémes rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 5 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek víz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 1 tasak csokoládés tortakrém
  • 4 dl tej
  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 ek olaj


Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket 1 ek cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral, vízzel, narancshéjjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a sütőport. A két masszát óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze. Egy 23*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 2 perc múlva mérsékeljük 180 fokra és kb 8 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Kivesszük a sütőből, még melegen lehúzzuk róla a papírt, megfordítjuk és a tiszta felére tesszük, majd szorosan feltekerjük és így hűtjük ki.

A krémhez a port feloldjuk a tejben, majd a csomagoláson leírtak szerint kikeverjük. A kihűlt lapot kitekerjük, megkenjük az elkészített krémmel, majd újra feltekerjük.

A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a roládot, ízlés szerint díszíthetjük és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokikremes-rolad/