Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokikrémes tornyocskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókA tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 17,5 dkg vaj

A krémhez

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítése

Keverjük össze a liszttel a sütőport, a kétféle cukrot, a tejfölt és a vajat, majd jól dolgozzuk össze. Ha ragadna a tészta tegyük fél órára a hűtőbe, majd kezdjük újra gyúrni és kb 3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Egy kör alakú formával szaggassunk ki belőle páros számú korongot, melyeket sütőpapírral kibélelt tepsiben 15 percig sütünk 180 fokon. A töltelékhez a habtejszínt verjük fel a habfixálóval, adjuk hozzá a porcukrot és az olvasztott csokit. A krémet töltsük nyomózsákba és oszlassuk el a tésztalapok felén, majd mindet fedjük be egy-egy üres koronggal. A tetejüket díszíthetjük egy kis krémmel. Majd ha készen vagyunk, tegyük a sütit egy órára a hűtőbe.

Megjegyzés: Egy igazán könnyed, és nagyon finom süti azoknak akik imádják és azoknak is akik csak szeretik a csokis, krémes dolgokat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokikremes-tornyocskak/