Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokimázas túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom héja
  • tejföl (mennyisége a túrótól függ, mennyire száraz)
  • mennyire száraz) (mennyisége a túrótól függ, mennyire száraz)
  • 10 g zselatin (por formában)

Piskótához

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Csokimázhoz

  • 200 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Elkészítjük a piskótát: a tojássárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket is.

Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es formában, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt megsütjük. A kész piskótát rácson kihűtjük.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a legvégén az utasítás szerint elkészített zselatint is hozzáadjuk.

A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és betesszük a hűtőbe.

1-2 óra múlva kivesszük a tortát és bevonjuk a csokimázzal. A mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztjuk és az olajjal jól kikeverjük. Amint a máz megdermedt, már szelhetjük is.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokimazas-turotorta/